Kinderen - veilig door de scheiding loodsen

Kinderen ~ veilig door de scheiding loodsen
Voor kinder onder de 10 jaar is het  prettig om hun emotie en gedrag vorm te geven op een spelende en bewegende manier. Kinderen in deze leeftijdsfase denken nog veel in beelden omdat hun rechter hersenhelft meer ontwikkeld is. Ze zijn creatiever en willen de wereld ervaren in plaats van er over praten. De werkwijze van de begeleiders die werken met Het Mattenspel, is gebaseerd op deze ontwikkeling van het kinderbrein.

Het Mattenspel is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de omgeving en de bijpassende beleving van het kind. Scheiding en de vorming van een samengesteld gezin kan bij kinderen veel teweeg brengen, en is het van groot belang om waar mogelijk rekeing te houden met kinderen.
Het Kindplan is ontwikkeld om kinderen te leren en stimuleren te communiceren met ouders over hun mening en gevoelens en ze daarmee te bevrijden uit hun loyaliteitsconflict.

Marianne is gecertificeerd begeleider Het Mattenspel

Na legging Mattenspel kunnen er redenen zijn om – uiteraard in overleg – met het kind een verdiepingssessie te plannen. Aan de hand van een spel met kaarten, wordt gesproken over emotie en gedrag. Hieruit kan naar voren komen dat een kind teveel taken op de schouders neemt, die bij de ouders horen. Het spel ‘Niet jouw taak!’ ontzorgt kinderen en is gebaseerd op de commercial van Villa Pinedo “Scheiden is een hoop geregel, maar niet jouw taak”.

Neem contact op

Contact opnemen

Marianne Smulders Mediation

T 023 544 04 80

Cliënten komen uit de regio’s: Alkmaar, Beverwijk, Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Kennemerland, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Amsterdam, IJburg, Almere, Het Gooi, Soest, Bollenstreek, Noordwijk en Leiden.

Neem contact op