Kinderen - tijdens en na scheiding

Kinderen – hoe jong of oud ze zijn –  hebben tijdens en na scheiding steun nodig als hun ouders in woelig water verkeren.

Het mooiste is uiteraard als ouders steun kunnen geven. Helaas lukt het ondanks alle inspanningen niet altijd om dit voor elkaar te krijgen. Dan is het meer dan geruststellend als zij gehoord worden door iemand die hun problemen, verlangens en wensen kan vertalen.

Voor kinderen onder de 10 jaar is het prettig om hun emotie en gedrag vorm te geven op een spelende en bewegende manier. Kinderen in deze leeftijdsfase denken nog veel in beelden omdat hun rechter hersenhelft meer ontwikkeld is. Ze zijn creatiever en willen de wereld ervaren in plaats van er over praten. Marianne werkt om deze reden met Het Mattenspel en het hieruit vloeiende Kindplan.

Oudere kinderen krijgen in eerste instantie een luisterend oor. De ervaring leert namelijk, dat jongelui een eigen idee vaak hebben over begeleiding. Na afloop van het 1e gesprek krijgen zij adviezen (tips, plan van aanpak etc..) mee gebaseerd op hun behoeften.

Marianne is gecertificeerd begeleider Het Mattenspel

Neem contact op

Contact opnemen

Marianne Smulders Mediation

T 023 544 04 80

Cliënten komen uit de regio’s: Alkmaar, Beverwijk, Santpoort, Bloemendaal, Overveen, Kennemerland, Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Amsterdam, IJburg, Almere, Het Gooi, Soest, Bollenstreek, Noordwijk en Leiden.

Neem contact op